A magas vérnyomás betegség az esetek túlnyomó többségében nem gyógyítható, csak kontroll alatt tartható életmód-váltással, illetve gyógyszeres kezeléssel. Ezért különösen fontos az időbeni felismerés és tudatos életvitel.

Tévedés azt hinni, hogy csak a már diagnosztizált betegeknek van szüksége a rendszeres vérnyomás-ellenőrzésre, hiszen a hipertónia különösebb fájdalommal vagy egyéb tünetekkel nem jár. Kiszűrésére az egyetlen módszer, ha időnként megmérjük/megméretjük vérnyomásunkat, különösen ha az alábbi kockázati tényezőkből akár egy is fennáll:

  • mozgásszegény életvitel,
  • dohányzás,
  • alkoholfogyasztás,
  • stresszes életmód,
  • elhízás,
  • örökletes tényezők,
  • helytelen táplálkozás (magas só- és zsírtartalmú étrend)

Látható, hogy mind a már kialakult betegség kezeléséhez, mind a megelőzéshez elengedhetetlen az otthoni vérnyomás-ellenőrzés. A méréshez csakis megbízható minőségű, klinikailag ellenőrzött készüléket használjunk, egyéb esetben nem garantálható a mérés pontossága, és ez az egészségünk rovására mehet.

Az üzletekben nagyon sokféle készülék kapható, az alábbiakban összefoglalunk néhány szempontot, jótanácsot, amellyel reményeink szerint megkönnyítjük az Ön választását.

Áruházunkban kizárólag megbízható gyártótól származó, jó minőségű, hiteles eredményeket biztosító vérnyomásmérő készülékeket árusítunk, amelyek rendelkeznek magyar nyelvű használati utasítással és gyártói garanciával.

  • Otthoni vérnyomásmérésre az automata, félautomata készülékek a legalkalmasabbak. Félautomata esetében mi magunk végezzük el a készülék felpumpálását.
  • Kivitelét tekintve kétféle vérnyomásmérő kapható, csuklós és felkaros változat. A csuklós vérnyomásmérő használatánál érdemes tudni, hogy ha valakinek az alkarjában érszűkület van, akkor egyáltalán nem mutat valós képet. Így idősebb korban nem ajánlott a használata, mert az érrendszeri elváltozások hamis eredményhez vezethetnek. Összefoglalva: vérkeringési zavaroknál, előrehaladott életkorban, vagy erős érelmeszesedés esetén mindenképpen a felkaros változat javasolt. Válogasson kedvére felkaros vérnyomásmérőinkből. Ugyanakkor a túlsúlyos egyéneknek kifejezetten a csuklós típust javasolják, mert a csukló átmérőjét kevésbé befolyásolja a túlsúly. Ha sokat utazunk, és útközben is szükséges a mérés elvégzése, szintén érdemes egy csuklós változatot beszerezni. Csuklós vérnyomásmérő választékunkban biztosan talál céljainak megfelelőt.
  • Kiemelt szempontnak kell legyen a mandzsetta méretének megfelelő kiválasztása, ugyanis a mérés pontossága csak ez esetben garantálható. A vérnyomásmérők többsége normál méretű mandzsettával van felszerelve, azaz 22 és 32 cm-es felkar körfogathoz ideális. Ha valaki nagyobb felkar körfogattal rendelkezik, nagyobb méretű mandzsetta vásárlása javasolt, ami sok készülék esetében lehetséges. A nagyméretű mandzsetta már 42 cm-es kar körfogatig képes a vérnyomásmérésre. Léteznek készülékek, amelyek eleve 22 és 42 cm közötti karkörméretet tudnak kezelni, illetve létezik extra méretű mandzsetta, maximum 52 centiméteres felkar kerülethez. Természetesen a gyermekek, vagy vékony felnőttek számára is készülnek külön mandzsetták, ezek a 22 centi alatti felkar kerületre alkalmasak. Tekintse meg mandzsetta választékunkat.
  • Kijelző nagysága, készülék egyszerű kezelhetősége: kifejezetten idősebb emberek számára előnyös nagy kijelzőjű, jól olvasható, nagy gombokkal rendelkező, egyszerűen kezelhető vérnyomásmérőt választani.
  • Memória: fel kell mérnünk a saját igényeinket, ahhoz hogy ebben a témában dönthessünk. Fontos, hogy az adott készülék hány memóriahellyel rendelkezik. Adott esetben elmenthetőek-e benne külön az esti és külön a reggeli értékek. Ha több személy adatainak tárolása szükséges, tudja-e a készülék elkülönítetten kezelni az adatokat, a mért értékhez tárol-e dátumot, időt, illetve figyelmeztet-e a szabálytalan szívritmusra. Komolyabb típusok képesek a mért eredmények átlagolásához.
  • Adapter vagy elem: célszerű olyan készüléket választani, amely használható akár elemmel, akár hálózati adapterrel. Csomagban történő vásárlás esetén általában kedvezőbb áron juthatunk hozzá a termékekhez, mintha külön vásárolnánk meg a készüléket és az adaptert. Adapteres csomag ajánlatainkat a vérnyomásmérő csomagok kategóriában találja.
  • Számítógépre tölthető adatok: egyes vérnyomásmérők számítógépre csatlakoztathatóak és letölthetőek belőle a tárolt adatok, vagy akár grafikai megjelenítésre is képesek.

Átgondolt vérnyomásmérő vásárlás esetén hosszú évekre biztosíthatjuk a pontos és kényelmes, igényeink szerinti vérnyomásmérést akár az egész család számára. Ha bizonytalan a választását illetően, vagy további kérdései lennének, keressen minket elérhetőségeink bármelyikén, munkatársaink örömmel segítenek.

Kiemelt illusztráció: Designed by Ibrandify